sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

#3 Jatilan tallin esteleiri

Olimme Merin kanssa Jatilassa leirillä 6.7-11.7. Seuranamme olivat myös Nora, Ella, Essi ja, Viivi. Olimme odottaneet leiriä jo viime vuodesta asti ja vihdoin odotus palkittiin!

6.7 sunnuntai
 Puolen vuoden odotus päättyi kun saavuimme Noran kanssa Jatilan tallille. Kello oli noin 17.30 ja olimme ensimmäiset leiriläiset. Kauaa emme joutuneet odottamaan, kun Meri ja Ellakin ilmestyivät paikalle.
Kaikkien leiriläisten saavuttua paikalle jaettiin nukkumapaikat, ja tallin omistaja Liisa kertoi meille tallin tapoja ja sääntöjä. Tämän jälkeen lähdimme tutustumaan hevosiin, talliin ja pihapiiriin. Esittelykierroksen jälkeen, siirryimme vanhaan taloon, jossa jaettiin hoitohevoset, sekä meidät leiriläiset ratsastusryhmiin. Minä sain hoitsukseni lihavan Kasia tamman ja Meri kimon arabiruuna Zirkonin, ihan niinkuin toivoimmekin. Sunnuntaina ei tapahtunut oikeastaan muuta. Illalla juttelimme, uimme, hypimme trampoliinilla ja riehuimme Noran, Ellan, Essin ja Viivin kanssa pihapiirissä ja vanhan talon viiden hengen huoneessa, jossa nukuimme leirin ajan.



7.7 maanantai
Ratsastimme tänään ensimmäisessä ryhmässä, joiden tunti alkoi 9.00 joten meillä oli aikainen herätys. Vaivalla saimme meidät ylös sängyistä ja menimme aamupalalle. Koska aikaa oli vähän ja hevoset piti hakea laitumilta, joille oli ihan mukava kävelymatka, söimme ripeästi ja lähdimme hakemaan hevosia. Ratsunani oli hoitohevoseni Kasia ja Merillä Pepe, joka oli aika uusi tuttavuus tallilla. Meillä oli koulutunti ja teimme perusjuttuja. Yritimme saada hevosia taipumaan ja asettumaan volttien ja ympyröiden avulla. Tunti meni ihan kivasti, vaikka laukassa Kasia olikin vahva ja Pepe ylireipas.
KAIKKI KUVAT (c) Meeri&Kira


Iltapäivällä meille oli puomi/kavaletti tunti ja menin Pepellä. Merillä oli lehmänkirjava Sierra. Tälläkään tunnilla emme tehneet mitää erikoista. Tulimme puomeja ja kavaletteja ravissa ja laukassa. Pepe oli tosi kiva, vaikka varmaankin parempi estetunneilla. Pepellä on nimittäin kisattu 120cm luokkia, joten ponnua löytyy.




MILLASTA EI KUVIA PUOMEILLA/KAVALETEILLA...



8.7 tiistai
 Tiistaina saimme onneksi nukkua pidempään, sillä tuntimme alkoi vasta 11.00. Aamupäivällä hyppäsimme rataa, joka oli noin 60cm. Tunnin lopussa hyppäsimme vielä yksittäisen korkeamman esteen, joka oli 80cm. Meri hyppäsi Zirkonilla ja minä pienellä Dalana ponilla. Tunnista ei ole oikeen kerrottavaa, koska kumpikaa  ei muista rataa jota hyppäsimme. Molemmilla hevoset kielsivät ja lensimme kaulalle. Hiekkaa emme joutuneen onneksi maistamaan! Dalana oli super, parista ohimenosta välittämättä.




onnistunut hyppy kiellon jälkeen





onnistunut hyppy kiellon jälkeen
Kolmelta meillä alkoi päivän toinen tunti, joka oli tällä kertaa vapaa/leikkitunti. Menin Caddylla ja Meri Sakella. Menimme kumpikin ilmansatulaa, koska sehän on leikkituntien idea. Caddylla oli todella pehmeä selkä ja tasaiset askellajit, joten olin tyytyväinen. Leikkitunnilla Meri vaihtoi Ellan kanssa ratsua ja menikin lopputunnin Kasialla. Kasia oli innoissaan ja laukoissa veti pään alas, että ratsastaja melkein lensi. (vain pari kuvaa)





9.7 keskiviikko
 Tänään olimme taas ensimmäin ryhmä, ja luvassa oli maastoesteitä. Tai tarkemmin sanottuna erikoisesteitä pellolla. Hyppäsimme samoilla ratsuilla kun eilen eli minä Dalanalla ja Meri Zirkonilla. Ennen tuntia meitä jännitti jos hevoset villiintyvät ja lähtevät käsistä. Sillä ne eivät ole päässeet maastoesteille koko kesänä. Verkkasimme hevoset kentällä, josta lähdimme radalle, jossa laukasimme ja ravasimme pari kierrosta. Tämän jälkeen olimme valmiita maastoesteille. Kaikki sujui hyvin eikä kukaan tippunut. Dalana ja Zirkon menivät molemmat aika monta kertaa ohi, mutta hyviäkin hyppyjä saatiin.







Aluksi Zirkon kummaksui estettä mutta lopulta hyppäsi hienosti



Iltapäivällä oli taas koulua. Menin Caddylla ja Meri opettajamme vauhdikkaalla Tiltu suokilla. Tunti oli tosi kiva ja molemmat olimme tyytyväisiä! Teemana oli kääntäminen pelkällä ulkopohkeella ja -ohjalla. (ei kuvia)

10.7 torstai
Torstaina ratsastimme toisessa ryhmässä, jolloin ensimmäinem tuntimme alkoi 10.00. Aamulla meillä oli estetunti jonka meninne yllätys yllätys Dalanalla ja Zirkonilla. Hyppäsimme kunnon rataa, joka oli korkeimmillaan 70cm. Itse olin todella tyytyväinen tuntiin yhtä ohimenoa lukuunottamatta. Meri joutui valitettavasti lopettamaan tunnin kesken Zirkonin kiellosta alkaneen selkäkivun vuoksi.








tämän jälkeen selkä tuli niin kipeäksi, että jouduim lopettamaan tunnin kesken

Toisella tunnilla meillä oli koulua. Meri ei päässyt ratsastamaan kipeän selän takia. Se oli todella harmillinen juttu, sillä tunti oli todella kiva. Meri tuli kuitenkin kuvaamaan meitä. Menin Milli suokilla, jota olinkin toivonut. Ennen tuntia minulle kerrottiin että tamma on jäykkä, mutta tunnin jälkeen olin erimieltä. Aiheenamme oli temponvaihtelut. Käynnissä ja ravissa Milli toimi hyvin, laukassa taas ei. Milli oli laukassa reipas ja jarrutkin meinasivat kadota kokonaan. Sain kuitenkin ihan ok pätkiä laukassakin.






Torstai iltana kaikki leiriläiset kokoontuivat lammen rantaan syömään, paistamaan makkaraa, vaahtokarkkeja, tikkupullaa ja paljon muuta. Sauna ja palju lämmitettiin, jonne meidän leiriporukka meni kunnon aterian syötyämme. Saunasta juoksimme suoraan 40´C paljuun ja paljusta lampeen uimaan. Ilta oli todella ihana ja saimme viettää viimeisen illan nauraen, saunoen, uiden ja syöden! ;)







11.7 perjantai
Viimeimen päivä.
Ratsastimme taas vaihteeksi ensimmäisessä ryhmässä, ja meillä oli puomi/kavalettitunti. Menimme kisahevosillamme eli Dalanalla ja Zirkonilla. Tunti oli kaikin puolin onnistunut. Hevoset olivat hyviä ja tehtävä oli kiva. Meri sai vihdoinkin Zirkonin hereille, ja heillä meni tosi hyvin! Tulimme ensin sarjalle, jossa oli kaksi kavalettia. Ensimmäiselle kavaletille piti tulla ravissa ja jatkaa siitä laukassa toiselle kavaletille. Tämä sujui hyvin, hevoset olivat tarpeeksi kuulolla. Seuraavaksi tulimme tehtävää toisin päin. Ensin laukassa sisään ja sen jälkeen siirtyminen raviin ja ravissa toiden kavaletin yli. Tehtävä oli vaikeampi kuin luulin. Dalana oli vähän liiankin reipas ja raviin siirtymisessä piti tehdä kunnon pidäte. Loppu tunnista tulimme "rataa", johon kuului sarja ja molemmilla lävistäjillä kolme puomia.. itse tykkäsin tehtävästä, sillä se tultiin ravissa.








Kahdelta meillä alkoi leirikisat. Molempia jännitti muistaako radan, tai meneekö hevonen esteitten yli. Verryttelimme hevosia molempiin suuntiin yhteensä 15min. Kaikki sujui hyvin kunnes Merin selkään alkoi taas särkeä, eikä Meri pystynyt osallistua kisoihin. Kaikki olivat pettyneitä, koska Merillä ja Zirkonilla meni niin hyvin aamupäivällä.
Hyppäsin kisoissa 70cm Dalanalla, josta oli tullut ehdoton suosikkini leirillä. Dalana oli pieni ja reipas poni, jossa oli kuitenkin tarpeeksi haastetta. Dalana tuntui verkassa hyvältä ja hyppäsi innoissaan, vaikka en itse päässyt pariin hyppyyn kunnolla mukaan. Lähdin hyppäämään kuitenkin luottavaisin mielin. Starttasimme kolmansina, joka oli hyvä. Ehdin nähdä parin muun radan, ja molemmat heistä hyppäsivät puhtaan radan. Odotukseni eivät olleen korkealla, toivoin vain puhdasta rataa. Kun vuoroni koitti jännitys oli kadonnut kokonaan. Radalla Dalana oli tarpeeksi reipas eikä pelännyt edes muuri estettä. Pääsimme uusintaan, jonka hyppäsimme myös puhtaasti. Uusinnan aika oli 23sekuntia, jolla sijoituin leirikisoissa viidenneksi. Olin supertyytyväinen Dalanaan! Sain myös sen mitä tavoittelinkin eli puhtaan radan.






Leiri oli kaikinpuolin onnistunut ja molemmat tykkäsimme paikasta ja hevosista paljon. Vaikka Meri ei voinut osallistua yhdelle tunnille eikä leirikisoihin, ei se leiriä pilannut.

LEIRIVIDEO:https://www.youtube.com/watch?v=rkVvPwrp6Uc 
 
Kiitos Jatilan 7 hyppääjät 2014!
 
-Milla&Meri

6 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän kiva postaus ! Tunneista oli kerrottu tarpeeksi ja kuvia oli sopiva määrä! Ja video tietenkin ihan huippu :)!!

    VastaaPoista
  2. tosi kiva POSTAUS!!! :D hei olis super jos laittaisitte noi kuvat sillee isoks :D

    VastaaPoista